Anmeldelser

Intro til Shozy March 02 2023, 0 Comments

Jeg genbruger lidt ting jeg har skrevet på Hoved-fi i denne blog.

Her er mine indtryk af mit møde med Shozy´s produkter.

Shozy er som de fleste andre producenter jeg har i min butik bosat i Hong Kong/Kina.

De er startet i 2014 som Cozoy hvor fokus var på afspillere i høj kvalitet, senere er der kommet Dac/Amp til telefoner med og en enkelt inear under samme brand(Hera).

Senere har de så tilføjet inears i en meget høj kvalitet til deres sortiment og lavet et nyt mærke Shozy.

De laver inears fra 700 til 7500, så der er en stor spredning på deres udvalg og fælles for dem alle er, at de ser flotte ud, er meget flot forarbejdet,håndbygget og spiller utroligt godt til prisen.

Jeg fandt dem under en af mine seancer på nettet hvor jeg søgte info om et andet mærke og tænkte "Det mærke må jeg lige undersøge nærmere" Jo længere jegg kom i min research, des mere imponeret blev jeg, det var ganske enkelt ikke muligt at finde et eneste sted der skrev noget knap så pænt om dem. Alle steder bliver de rost rost og atter rost og det er ikke bare for lyden det ene sted og finishen det andet, det er hele pakken anmelderene er vilde med.

Deres topmodel Pola 39 (som jeg sidder og lytter til lige nu) er på headphonia blevet kåret til årets IEM for dem der er knap så rige, at en inear til 7500 havner der er lidt underligt i min optik, jeg har jo altid holdt af billige ting som yder mere end deres prismærke antyder, men headphonia ser dem som et godt køb og de er i min verden en kilde til både viden og inspiration, for de er yderst seriøse og fedter ikke for nogen..

Jeg gik så i gang med at kontakte dem og det gik både hurtigt og let, deres marketings fyr hedder Lok og virker som en behagelig mand at lave forretninger med, normalt er jeg typen der bare skal lytte før jeg køber noget, men med alle de positive ting jeg havde set og læst, sprang jeg for en gangs skyld ud i det i blinde, bestilte endda et sæt af flagskibet Pola 39, nok mest fordi jeg selv ville have et sæt, men også til touren her på siden, så jeg kunne få flere meninger om produktet, da det er i en prisklasse jeg normalt ikke begår mig i, men jeg tog chancen og tog et sæt med, sammen med nogle af deres mere normalt prissatte inears..

Det var mellem jul og nytår og det er et dumt tidspunkt at handle på, med helligdage og dage hvor alt mere eller mindre står stille, så der har været en meget lang ventetid for at få det hjem i hytten, jeg har været ved at gå ud af mit gode skind,for jeg har været så spændt på at lytte til det flagskib, det skal siges at jeg normalt bliver ret skuffet når jeg lytter til dyre ting, jeg befinder mig nu engang bedst med grej, hvor jeg ikke græder hvis hunden æder det, samtidigt er det øvligt når ting til over 5000 ender i en skuffe og ikke bliver brugt..

Så på vej ud fra Netto, hvor swipboxen fra DHL er pakkede jeg kassen op, jeg ventede ikke til jeg sad i bilen, jeg var ved at dø af spænding og jeg blev ikke skuffet, kassen de kom i så lidt kedelig ud, brunt pap, men der var en kasse indenunder, som var utrolig lækker, overtrukket med blåt læder, det ser godt ud, inde i kassen var der udover nogle små juveler en lækker trææske med kablet i, kablet er et sålkaldt aftermarket kabel og i en meget høj kvalitet og er rigtigt lækkert udført, ikke bare et lidt billigt fabrikskabel, her er alle sejl sat for den gode oplevelse..

Ulempen ved inears der er flot forarbejdet er at de er glatte så naturligvis tabte jeg den ene og det lige ned mellem gearstangen og sædet i bilen og måtte kæmpe for at få den ud igen, men ud kom den og kablet blev monteret, jeg havde taget min Zerda med for ville ikke lige byde dem hovedtelefonudgangen på min telefon.

Lang historie kort, jeg er blæst af banen og har sjældent nydt en køretur mere en den jeg havde hjem..
Ofte når jeg lytter til fint grej er jeg mest sådan "er det det ??" jeg er lidt kynisk med sådan noget, men da jeg kom hjem smed jeg tøjet og dansede nøgen rundt på bordet i bare eufori...

Senere den dag sad jeg så og lyttede til de andre modeller og jeg er meget imponeret over hvor meget man får for sine penge med Shozy, jeg var ikke så tosset med den der hedder NEO, nok mest fordi den kom lige efter Pola og det er sq et utaknemmeligt job at have, næsten som at komme efter mig til en mundtlig eksamen, for jeg startede dagen med et 10 tal i skolen som den første der var inde.. rulle2 rulle2 rulle2

Alle som en er deres produkter bare lækre på alle mulige måder, de lyder godt de ser godt ud og de sælges af den bedste butik i landet, så det er en ren fest..

Jeg håber at i vil tage godt imod dem og købe en masse, i vil ikke blive skuffet, jeg vil endda tilbyde en måneds returret på dem også hvis de er taget i brug, som en ekstra service fordi jeg bare ælsker alle medlemmer på dette forum og fordi jeg ved at i vil knuselske dem..

Og ja jeg er helt oppe og køre over det her, hvis i var i tvivl om det ruller1 ruller1 ruller1


Indtryk af IKKO OH1, del 2 February 27 2023, 0 Comments

Katie Melua "Just like heaven"

Bedre end før, mere ro mere kontrol og dybere bas. Det kan absolut svare sig at sætte bedre grej foran dem, de vokser fint med opgaven. Der er en mere alvorlig stemning i musikken detaljerne står lidt skarpere, det er ikke en stor forskel, men den er bestemt hørbar.

Samme sang nu med Audinst som forstærker efter mysten.

Bassen fylder mere er det første man lægger mærke til, hele lydbilledet er en smule mere dunkelt, der kommer et lille strejf af sibilans, ikke noget der genere mig for det er meget lidt, det er igen ikke nogen vild forskel, udover at bassen fylder mere, den er ikke dybere, den breder sig bare mere ud i "rummet"..

Yello "I love you"

Hold nu kæft så er der bas, noget mere voldsom, det hele strammes op med mysten alene, ligesom før. Igen er det de små ting der henrykker og får mig glad i låget, jeg er helt tosset med den bas..

Med Audinst amp, endnu mere BASSSSS, jeg tror mine øjne snart begynder at bløde, skærmen flimrer lidt også, yeah hell yeah...

tager lige The race også, der er nemlig så meget gang i det nummer, nu bløder øjnene, for hulen hvor er det her fedt..

Det er et nummer med fart på, the race duh, naturligvis er der fart på, jeg kan huske da den kom frem og jeg var til fest hos en god ven hvor alle var klædt i sort og skabte sig som gale grise til det nummer, jeg fattede ikke en meter, det gør jeg nu..Det er så vildt, trompeterne blæser til angreb og det hele er bare så meget for meget på alle mulige måder, så meget for meget at det er godt.

Så sidder den gamle krop og hopper i stolen, det kunne den godt lide at høre, hvor er det bare en vild bas det nummer har..

Det er som at have et helt orkester proppet ind i hovedet, mens bilerne ræser gennem roen på en..

Man bliver bare SÅ GLAD, der er ikke noget der ikke virker alt er skarpt klart og tydeligt.

De her inears leverer bare det man smider i dem, de er bare goe. Det vidste jeg jo godt for de er også fede fra telefonen eller M0, men de vokser bare så meget når man smider en fuldblodshest under dem, det flyver bare afsted..

Mike Oldfield "shadow on the wall"

hmmm det ved jeg ikke om jeg kan lide, jeg er ellers ret glad for det nummer, synes Chapman´s stemme er så sej i det nummer, men han drukner lidt i musikken, som påkalder sig mere opmærksomhed end normalt, det er nok det at de er så fri for sibilans der rammer hans stemme lidt for hårdt, det er satdig et super stykke musik, men jeg ville gerne have Chapman længere frem og stå, der hvor han plejer at være, fjerner lige Audinst, tror det kan være den der er lidt dum..

JADA så er han der og fylder igen, det er jo en regulær forvandlings kugle jeg har fået proppet i hovedet, jeg plejer jo lidt at have forskellige bøffer til forskellige kunstnere, nu kan jeg nøjes med 5-8 forstærkere og et sæt inears og stadig være glad for alt hvad jeg lytter til, ikke nær så sjovt og alt for nørdet, men jeg kunne..

Jeg er nød til at have noget Stones på, en test er ikke en test uden Stones.

Paint it black

Gider ikke skrive jeg skal danse lidt i stolen, nuff said

gimme shelter ahhhh jahhhh jeg er stonesfan, må erkende det faktum..Når jeg lytter Stones er det som om det løfter sig op og bliver til fornemmelser og følelser jeg oplever, jeg er så glad for deres lyd, det bliver bare mast ind i min hjerne og lavede man en måling ville det sikkert ligne nytårs aften.

Angie ingen dag uden Angie, fuck jeg tuder allerede og den er dårligt kommet i gang, det her kommer til at gøre nas på den gode måde.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 så kan jeg lidt igen, hvor er det bare smukt, jeg kan ikke det her..i må selv forestiller jeg nogle bevingede ord om dynamik og vidunderlige lyde..

"Love is strong" så er man cool igen, musikken fylder bare det hele der sker så mange ting og man hører bare ALT, Keith spiller med begge hænder Charlie´s stortromme tæver mine ører med sanseløs ligegyldighed for mit ve og vel...

The Kelly family "Angel"

Jeg ved ikke hvorfor men jeg elsker bare det nummer, der er nogle skønne stemmer, som gør at jeg nærmest ikke lytter til resten, det bliver som stort set alt andet bare afleveret i øret med kontrol klarhed og er lige blevet vasket så det er rent og lækkert..


Indtryk af IKKO OH1, del 1 February 27 2023, 0 Comments

Katie Melua "Just like heaven"

Et cover nummer af en sang med The Cure, som jeg synes er bedre end originalen.

Jeg er helt vil med hvor klart og rent alting lyder, man kan høre hvordan fingrene glider hen over stregene på bassen og guitaren, det er masser af textur og fylde i musikken, det er et meget stille nummer og det bliver ikke pustet op eller tilført ret meget, bare leveret smukt og enkelt, Katie Melua´s stemme kan være lidt svær at undgå sibilans på og det lykkes bare så godt at formidle hendes delikate vokal, man sidder helt og forsvinder ind i musikken, opdager dårligt nok at man er midtvejs i næste nummer..

Det gør ikke så meget for den næste sang har samme kvaliteter, så det er win win..

Yello "I love you"

Yello er gode til at lave musik, et af de få elektroniske bands jeg kender godt.

Det der er fedt ved den type musik er specielt den måde at bassen er lavet på, den er så dyyyb, og så skarp og fast og den præsenteres som en hammer på trommehinden, der er et enormt impact af bas her, den griser ikke resten af lyden til, det sker af og til med de sange at bassen bare blævrer ud over det hele, nope ikke her det er skarpt afgrænset og fuld af liv og kraft, det er ikke hvad jeg ville kalde en bastung hovedtelefon, der er en kraftig og stærk bas, men det er ikke mørkt at lytte til, for der er masser af liv og glæde i de andre frekvenser, igen er det klart og rent som trumfer indtrykket, de er lynhurtige også.. kan gå fra skrigende højt til ingenting på ingen tid, et tempo som kun BA kan..

Bassen er nok primært lavet af den dynamiske driver, men der er heller ingen slinger i valsen her..

Tracy Chapman "Baby can I hold you tonight ?"

Jeg er helt tosset med hendes stemme og i dette nummer er der også et rigtigt godt arrangement af musik, lidt mere kød på end resten af albummet.

Igen er det bare så klart og rent, ikke poleret som sådan bare uden skidt omkring musikken, der er en god fornemmelse af rum og spredning af musikken, der er ikke noget der trumfer andre ting og skubber dem i baggrunden, det er en smuk smuk sang og bliver leveret således smukt enkelt og uden dikkedarer..

Disse numre har været direkte fra min Shanlin M0, jeg vil nu skifte til min Myst porta dims med et langt og dårligt navn, fremragende R2R DAC med en fin forstærker.