Hoved-grej og skumpropper, en lille historie.

Jeg har jo efterhånden et ret bredt udvalg af skumpropper og det er der en god grund til, jeg elsker selv skumpropper, ikke på den der snavsede måde, så holder meget af er nok en bedre vending her, men er ikke helt så kraftfuld..

Jeg har jo haft inears som hobby i omkring 20 år, jeg holder meget af inears og den måde de præsentere musikken, råt og næsten direkte ind i hjernen og så får man enormt meget lyd for sine penge og ligner ikke en fra Mars når man går rundt med dem.

Det var egentligt i forbindelse med mit job det hele startede, jeg gik alligevel med skumpropper som høreværn og der var begyndt at dukke forskellige inears op i butikkerne, men de der silikone propper, blev jeg meget hurtigt træt af, de isolerede ikke nok og idéen med høreværn er jo ligesom at skåne ørerne.
Jeg synes også jeg fik lidt ømme ører efter 8 timer med dem i øret..

Så jeg tog lidt høreværn med hjem og begyndte at lave lidt eksperimenter med at bruge dem i stedet for de dumme silikone propper, på det tidspunkt var det så vidt jeg ved kun Shure der tilbød skumpropper til deres inears, måske også Etymotic jeg er ikke helt sikker her..

De propper Shure tilbød var nogle hårde djævle den her type med et hårdt plastrør i midten.

gule propper

De passede også kun til Shure som ikke var særligt nemme at få fingrene i på det tidspunkt..

Så hvad gør man så ??

Man laver dem selv af nogle bedre og mere behagelige propper, efter nogle ugers forsøg, fik jeg styr på processen og jeg havde mine helt egne propper..
Her er mine q-JAYS med hjemmelavede lækre propper..

Meget mere behagelige, men de blev ret hurtigt ret ulækre, da skummet var mere porøst og mindre glat end de propper der er i dag, så der skulle laves propper hver dag, cirka..

Så dukkede Shure´s Olives op, det var de første rigtige skumpropper af den type man bruger i dag og de var ski goe, bare meget dyre og ikke så lette af få fat i, dog lidt lettere end det havde været..

Da jeg mange år senere startede hoved-fi, fulgte butikken ret hurtigt efter, mit fokus dengang lå primært på Aune, der dukkede også stille og roligt andre ting op, men det gik meget langsomt og tilbehør som puder og propper var slet ikke noget jeg havde i tankerne, det kom først til i 2014 i form af HMpuder til min "egen" hovedtelefon Hoved-grej No 1.. Propper var stadig langt væk..

I 2018 fik jeg så IKKO i butikken, jeg havde prøvet med JAYS tidligere men uden nogen nævneværdig succes, så var lidt nervøs for inears, men jeg tog chancen og tog dem ind og godt for det..

Da jeg nu solgte inears, synes jeg jo andre også skulle opleve hvor vidunderlige skumpropper er, så jeg købte nogle på aliexpress og lagde dem ved når jeg solgte inears, det gør jeg stadig (det er en god reklame)..

Propper fra Aliexpress er en blandet landhandel og var forskellige hele tiden nogle dårlige andre gode, det var sådan lidt et lotteri og jeg er ikke en type der spiller, så jeg kastede mig ud i at finde nogle seriøse producenter og efter et lille år havde jeg fundet een der lavede noget jeg selv var tilfreds med, der var virkelig meget skrammel og det er der stadig, men jeg sælger ikke skrammel for jeg holder af at mine kunder kommer tilbage efter mere..

Så jeg tog chancen og købte 5600 propper, det er ikke nemt at købe så lidt propper, men det gik og så stod jeg med tre typer i hver 3 størrelser og synes det var helt vildt..
Jeg havde fravalgt pappet eller anden indpakning, jeg er selv ret påholdende, nogle vil kalde det nærig, men det er så negativt et ord..

Jeg købte nogle billige lynlåsposer og skrev på dem med en sprittush, og løbet var i gang..

Pap og indpakning er meget dyrt og min idé med at pakke selv gjorde at jeg kunne have en fornuftig profit og samtidigt sælge langt langt billigere end f.eks comply tips hos mine kollegaer, sidst jeg tjekkede lå de på knap 180 kroner for 3 par+porto, så omkring de 220 kroner i alt, jeg kunne sælge til 74 mener jeg det startede med og det incl porto, så en langt bedre pris og nærmest identisk vare, man skal ikke tro at Comply er noget specielt, det er gode propper og god markedsføring, hvilket jeg naturligvis har stor respekt for, men ikke noget for en fyr i sandaler..

Mine propper er lige så gode, bare ikke pakket så pænt ind..

Det begyndte stille og roligt at vokse og vokse, jeg købte flere varianter, fik købt en stak etiketter og lavede nogle etiketter til mine propper, det med sprittush var bare for primitivt, jeg fik nogle bedre poser og det blev lidt mere professionelt, i starten foldede jeg selv nogle konvolutter af indpakningspapir, men det var bare for primitivt i det lange løb, så der kom kuverter med bobleplast ind i billedet, det gjorde at jeg var nød til at hæve prisen en smule, men jeg kunne jo ikke sidde og bruger timer hver uge på at folde kuverter, der var grimme..

I dag er jeg oppe på 14 typer, med fire varianter af hver, det er mange varer og tager man de forskellige antal 3,6 og 9 med er det så i alt en masse varianter og det hele er sat i system med nognelunde ens etiketter og poser, stadig en smule primitivt, men prisen må og skal holdes nede, jeg har de bedste kunder i verden og de fortjener at få så meget for deres penge jeg kan give dem, det er dog lidt arbejdskrævende når man får 10.000 propper hjem der skal pakkes, men sådan er det...

I dag er skumpropperne blevet kernen i min butik, jeg ville hellere sælge ting til mange tusinde kroner ad gangen, men mange bække små skal man ikke kimse af, der er også kommet et hav af puder til, en masse kabler, standere en hulens masse tilbehør og der kommer sikkert endnu mere i fremtiden..

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

You May Also Like