Hjælp min hjerne koger.

De fleste kender det, man har siddet i nogle timer ved PCen og sejlet hen til dejlig musik, eller myrdet nogle Orker og så sker det, hjernen og ørerne nærmer sig kogepunktet, man kan blive helt skidt tilpas af det og have brug for en pause og man har slet ikke lyst til at sætte den sauna på kraniet igen..

Der er flere ting i det og man kan gøre meget selv,for beskedne summer og en smule håndarbejde, så om ikke andet forlænge perioden uden gener og for mange helt fjerne dem..

Ser man på en mand med hovedtelefoner, er det indlysende hvad problemet er der mangler luftcirkulation omkring hovedet, det og det faktum at vi bortleder 40% af vores varmeenergi via netop hovedet gør at vi hurtigt render ind i temperatur problemer, når vi isolerer hovedet, det er lidt sjovt at tænke på at med en god og hue og et par lune luffer er vi faktisk klar til at gå ud i 5-10 graders varme uden at fryse..

Og lige præcis vores ører er en vigtig del af det kølesystem som holder vores temperatur konstant, når det bliver varmt sender vi blod ud i øret og får det kølet hurtigt ned, det kan vi bare ikke med en hue eller et par hovedtelefoner på. Vi kan godt pumpe blodet derud det bliver bare ikke klølet ned, i stedet varmer vi øret op med en masse varmt blod..

Det er sådan i grundtræk vores problem, eller om vinteren vores præmie.

Så meget kort gælder det om at få frisk luft på ørerne, specielt forsiden på grund af den større overflade..Man kunne montere en blæser der trak USBstrøm fra telefonen og sørgede for både temperatur og luftfugtighed, det virker bare lidt voldsomt og vil helt sikkert også støje med alt den blæst om øret..

Så vi skal helt ned i det helt basale, vi skal have lidt hjælp fra omgivelserne..Det første man bør se på er puderne på sine hovedtelefoner, der findes masser af forskellige materialer der bruges til formålet, de kan i grove træk indeles i to typer, den lukkede er vores varme "ven"..

En lukket pude skal opfattes på den måde at det er en pude der er tæt, lægger man læberne til dem og puster bliver man bare rød i hovedet og kommer ikke af med noget luft, det siger sig selv at det er ikke noget der giver frisk luft om ørerne, ofte spille materialet også ind her, plastiktyperne (vinyl og den slags) er helt tætte og har samtidigt en hel glat overflade som slutter fuldstændigt tæt hvis den bliver lidt svedig (og det gør den)..Så plastikpuder vil vi ikke have..Den næste type er "Pleather" det er noget med at man tager en masse læderrester, rasper dem og maser dem fat i noget væv, de kan kendes ved at når de falder fra hinanden er det i stykker og det genere ikke, hvorimod vinyl og plastikpuder vil få revner der kan have lidt skarpe kanter..

Pleathertypen er der flere kvaliteter af og de bedste er faktisk både gode og kølige, da de har mange af læderets egenskaber, de har ikke samme holdbarhed eller transport af sved som rigtigt læder, desværre er det umuligt at se forskel, den skal man mærke. Så er der det de kalder proteinlæder det synes jeg har nogenlunde samme egenskaber som "ægte Pleather", måske en anelse varmere..

Så kommer vi til en af mine favoritter læder, det er ikke den koldeste men læder er bare lækkert..

Den koldeste type af lukkede puder er dem man kan finde til f.eks AKG 240 hos min kollega Thoman, Philips laver også nogle rigtig lækre puder der er tætte, Brainwavz er der jeg ofte kigger hen efter nye puder..

Er det stadig for varmt, så kig på headbandet, det er et ret stort areal man dækker med noget der ofte er ret tæt og dermed isolerer voldsomt, specielt hvis man har en flor hårpragt. Prøv at se om du kan få det en cm op så der kommer en smule frisk luft ind,, man kan også skære huller i det hvis det er muligt, skifte det ud med noget stof er også godt, tænk frisk luft..

De Bedste puder hvis man vil undgå at koge er naturligvis en der er pivåben, som f.eks. den der sidder på Gradoer, de har bare også en effekt på lyden, man mister noget af punchet i bassen og vil typisk også få en større fornemmelse af rum, så man kan ikke altid bare lige gå fra en lukket til en åben pude, nogle gange går det godt andre gange grueligt galt.

Har man en tendens til at man koger indeni bør man også undgå den type der hedder onear, dem der hviler ovenpå øret i stedet for rundt om det, man burde mene at de var køligere da der er lidt øre fri til at køle med, det er bare ikke sådan med mine ører, nu er der slet ingen luft om øret der ligger en pude ovenpå og bagsiden af øret bliver trykket ind mod kraniet, sådan en model med vinylpuder, så kan du koge spejlæg på mine ører efter et par timer...

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

You May Also Like