Der er et utal af varianter indenfor hovedtelefoner og det vil være umuligt, eller i det mindste meget pladskrævende og temmelig kedeligt for de fleste, at komme omkring dem alle, så jeg vil holde mig til at beskrive de typer jeg har i butikken..
Dette er kun en kort gennemgang og der vil alle steder med link ligge andre mere dybdegående artikler bagved..

 

Man kan vælge at dele hovedtelefoner op på forskellige måder:
Udseende
Pris
Teknik
Eller hvis man har lyst farven af kablet.

 

Jeg vil lave min opdeling således, da det stemmer overens med mine menuer i butikken.
Fullsize, herunder åbne og lukkede konstruktioner
In-ears/IEM.
Earbud.

 

Full-size
Er en hovedtelefon af den traditionelle type, med en bøjle to kopper og et kabel, dette tema kan varieres en del og se forskelligt ud, men de vil næsten altid bestå af disse dele på den ene eller anden måde..
En åben hovedtelefon er en konstruktion hvor bagsiden af højtaleren/driveren har adgang til fri luft.
En lukket har ikke adgang til fri luft. 
Det er den korte udgave, der er ligesom når man åbner og lukker en dør en praktisk talt uendelig mulighed for at varierer graden af åbenhed, så det giver mest fornuft at opdele i de to typer, i stedet for at skulle opfinde alle mulige begreber for graden af åbenhed. mere

 

Inears/IEM
Det er en type hovedtelefon, nogle ville kalde for øretelefoner, som man stikker ind i øret, de er som oftest udstyret med en lille silikone eller gummidut som gør at de slutter tæt omkring øregangen, når de sidder i øret.
Et par Inears kan udover at spille musik fungerer som høreværn, hvilket kan være rart når man f.eks er ude at flyve, den sidste støj der er tilbage kan man ofte overdøve uden at man skruer så højt op man ødelægger sin hørelse.

 

Earbud
Det er nok den type de fleste ejer et sæt af, det er dem der følger med nærmest alt forbruger elektronik med et jackstick, dem der hænger i det ydre ører..

Alle typerne kan være med eller uden mikrofon, fjernbetjening, lys og hvad man ellers kan finde på at montere.